Mumbai rünnakud üllatasid Euroopa Liitu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liidu terrorivastase võitluse koordinaator tunnistas, et öösel India suurlinnas Mumbais vallandunud rünnakute ulatus oli üllatav ning see trend on väga murettekitav.

 

ELi siseministrite kohtumisel Brüsselis osalev Gille de Kerchove tunnistas ajakirjanikele, et ehkki viimastel kuudel on märgatud Indias kohalike rünnakute astmelist kasvu, ei nähtud sedavõrd laia haardega aktsiooni ette, vahendas AFP. «See on murettekitav areng.»

Mumbais ründasid tundmatud püssimehed eile hilisõhtul mitut luksushotelli ning tapsid üle saja inimese ja võtsid veel sadu pantvangi. Vastutuse võttis selle eest senitundmatu rühmitus Decca Mudžahideen.

ELi eesistuja Prantsusmaa plaanib Indiasse peagi saata lennukitäie meditsiini- ja päästeeksperte, et seal hätta jäänud eurooplasi aidata. Sama lennukiga võidakse hakata ka eurooplasi evakueerima. Hispaania teatas ka ühe lennuki saatmisest Indiasse.

Prantsuse siseminister Michele Alliot-Marie ütles tänasel siseministrite kohtumisel, et traagilised sündmused Mumbais rõhutavad veelgi terroriohu püsimist ning vajadust euroliidu sihipäraseks ja kooskõlastatud tegevuseks võitluses selliste aktsioonide vastu, kaasates ka välispartnereid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles