Ajalehed: Põhja-Korea plaanib tappa Lõuna-Korea kaitseministrit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kaitseminister Kim Kwan-Jin
Lõuna-Korea kaitseminister Kim Kwan-Jin Foto: SCANPIX

Põhja-Korea plaanib tappa Lõuna-Korea kaitseministrit Kim Kwan-Jini, kuna ta on tõotanud anda karmi vastulöögi põhjanaabri rünnakutele.

Lõuna-Korea meedia andmetel on Põhja-Korea saatnud riiki tapmiskäsu saanud salaagente, vahendas AFP.

Ajalehe JoongAng Ilbo küsitletud valitsusallikas Seoulis rääkis, et kaitseministri turvamise reegleid on karmistatud.

Lõuna-Korea kaitseministeerium teatas aga, et ei saa ajalehtede väiteid kinnitada ja lisas, et kaitseministri turvamist ei ole hiljuti tõhustatud.

Kim Kwan-Jin astus ametisse eelmise aasta lõpus. Ta on kinnitanud, et riik vastab Põhja-Korea rünnakutele jõuliselt. P'yŏngyangi arvates ärgitab minister sõjale.

Juunis kirjutas Põhja-Korea ajaleht Rodong Sinmun, et lõunanaabri kaitseminister tuleb «otsekohe tappa», kuna Lõuna-Korea sõdurid on tulistanud õppustel Põhja-Korea liidri Kim Jong-ili perekonna piltide pihta.

Pole mingeid andmeid selle kohta, et mõni Seouli tippametnik oleks viimastel aastatel olnud välisagentide sihtmärgiks.

JoongAng Ilbo ajalehe väitel on USA ja Lõuna-Korea luureametnikud teadlikud riiki ja nad on püüdnud neid leida.

«Pole selge, kas Põhja-Korea saatis oma agendid, palkas need mingist kolmandast riigist või tegi tapmise ülesandiks juba varem Seoulis tegutsevatele oma luurajatele,» tsiteeris ajaleht ühte Seouli ametnikku.

«See on aga kindel fakt, et meeskond, kellele on tehtud ülesandeks minister Kimi tapmine, tegutseb Põhja-Korea korraldusel.»

Uudisteagentuur Yonhap tsiteerib valitsusallikat ja väidab, et minister on vandenõu sihtmärgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles