Soome kohus mõistis süüdi Eestis tegutsenud maksupetturi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Helsingi ringkonnakohus mõistis seitsmekuulise tingimisi vangistuse Eestis ilukirurgia alal tegutsenud ning majanduskuriteo toime pannud tuntud soomlannale.

Ilukirurgia ja saateteenuse alal tegutseva ettevõtjana Soomes tuntuks saanud Tiina Jylhä mõisteti süüdi raamatupidamise kohustuse rikkumises ja võlgnikuna ebaausas toimimises, vahendasid ERR Uudised Iltalehtit.

Süüdistus seostub Eestis 2001.-2002. aastal tehtud iluoperatsioonidega. Jylha ja koos temaga kohtu all olnud tamperelasest projektijuht võtsid 2002. aastal pankrotti läinud ettevõtte pangaarvelt sularahana välja üle 100 000 euro (1,56 miljonit krooni) ning võlausaldajad ei saanud seetõttu oma raha tagasi.

Ajalehe teatel peavad Jylhä ja tema kompanjon kohtuotsuse alusel korvama maksuametile, Elisa OY-le ja ühele kindlustusettevõttele üle 24 000 euro (375 000 krooni). 2007. aasta juunis mõisteti Jylhäle selle kuriteoga liituva kuriteo eest 11 kuu pikkune vangistus tingimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles