Vene Põhjalaevastiku lahingulaevad sisenesid Soome lahte (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristleja Marssal Ustinov tänavu mais õppustel Barentsi merel.
Ristleja Marssal Ustinov tänavu mais õppustel Barentsi merel. Foto: Pavel Lvov / Sputnik / Scanpix

Rühm Vene Põhjalaevastiku lahingulaevu eesotsas ristlejaga Marssal Ustinov sisenesid nädalavahetusel Soome lahte.

«Rühm lahingulaevu koosseisus raketiristleja Marssal Ustinov, aatomiallveelaev Orjol, suur allveelaevetõrjelaev Severomorsk ja fregatt Admiral Gorškov viisid lõpule laevastikevahelise rännaku Põhjalaevastiku baasist Sevremorskist ja saabusid Soome lahe akvatooriumisse, et valmistuda osalema 29. juulil Peterburis ja Kroonlinnas toimuval mereväeparaadil,» vahendas uudisteagentuur Interfax Vene kaitseministeeriumi ja sõjalaevastiku pressiesindaja Igor Dõgalo sõnu.

Dõgalo teatel asusid Vene sõjalaevad varem paikapandud välisreidile Soome lahes. Lähiajal, pärast tehnilist kontrolli ja tagavarade täiendamist, asuvad Põhjalaevastiku laevad harjutama paraadiks.  

Vene relvajõudude esindaja sõnul tegid laevameeskonnad oma teekonnal Barentsi merest Läänemerele läbi mitmeid treeninguid ning harjutasid õhutõrjet ja allveelaevatõrjet.

Juba varem on Kroonlinna Vene mereväe suurparaadiks saabunud Põhjalaevastikust allveelaev Vladikavkaz, Musta mere laevastikust fregatt Admiral Makarov, suured dessantlaevad Ivan Gren ja Koroljov, Balti laevastiku korvetid Soobrazitelnõi, Boikii, väiksed raketilaevad Uragan, Serpuhov, Liven, Geizer ja teised.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles