Tusk kutsus Trumpi ja Putinit mitte hävitama maailmakorda (17)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu president Donald Tusk täna pressikonverentsil Pekingis.
Euroopa Liidu president Donald Tusk täna pressikonverentsil Pekingis. Foto: WANG ZHAO / AFP / SCANPIX

Euroopa Liidu president Donald Tusk kutsus USA presidenti Donald Trumpi, Vene riigipead Vladimir Putinit ja Hiinat tegema Euroopa Liiduga koostööd kaubandussõdade vältimiseks ning konflikti ja kaose ennetamiseks.

Tusk märkis täna Pekingis enne Hiina ja Euroopa Liidu tippkohtumise algust, et maailma arhitektuur on muutumas ning on meie ühine vastutus, et see oleks muutus paremuse suunas.

Tusk lisas, et Euroopal, Hiinal, USA-l ja Venemaal on ühine kohus mitte hävitada üleilmset korda, vaid seda rahvusvahelisi kaubandusreegleid reformides parandada.

Eile avaldatud intervjuus nimetas USA president Donald Trump Venemaad, Euroopa Liitu ja Hiinat vastasteks.

«Ma arvan, et meil on palju vastaseid. Ma arvan, et Euroopa Liit on vastane, see, mida nad teevad meile kaubanduses,» ütles Trump telekanali CBS saatejuhile Jeff Glorile.

«Venemaa on vastane teatud mõttes. Hiina on vastane majanduslikult, kindlasti on nad vastased. Kuid see ei tähenda, et nad on halvad. See ei tähenda midagi. See tähendab, et nad on konkurentsivõimelised,» selgitas ta.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles