Näljahäda tõttu sureb Somaalias mõne kuu jooksul kümme protsenti väikelastest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alatoidetud Somaalia laps.
Alatoidetud Somaalia laps. Foto: SCANPIX

Näljahäda tõttu sureb iga 11 nädala tagant kümme protsenti Somaalia alla viieaastastest lastest.

ÜRO teatel levib näljahäda palju kiiremini, kui abiorganisatsioonid aidata suudavad, vahendab AFP.

ÜRO Somaalia esindaja Augustine Mahiga lisas ÜRO julgeolekunõukogule, et kui üleminekuvalitsus kiirelt islamistide poolt pealinnas Muqdishos hüljatud aladel kontrolli ei haara, võtavad piirkondades võimu sõjapealikud.

Mahiga teatel kannatavad näljahäda käes praeguseks juba pooled Somaalia 3,7 miljonist elanikust. ÜRO andmetel on Ida-Aafrikas näljahäda tõttu raskes seisus üle 12 miljoni inimese.

Iga päev sureb näljahäda piirkonnas 10 000 alla viieaastase lapse kohta hinnanguliselt 13 last. «See tähendab, et 11 nädala jooksul sureb kümme protsenti alla viieaastastest lastest. Need numbrid on tõesti südantlõhestavad,» lisas Mahiga.

ÜRO hädaolukordade asekoordineerija Catherine Bragg teatas, et vajalikust abirahast on koos alla poole. Kohest abi vajavad Braggi teatel 1,2 miljonit last.

ÜRO hinnangul on tegu suurima näljahädaga Aafrikas alates 1992. aastast, kui kahe aasta jooksul suri Somaalias umbes pool miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles