Briti nuhkimisskandaalis võeti kinni järgmine kahtlusalune

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ajalehed on meediamoguli Rupert Murdochi firmade ümber puhkenud skandaali kajastanud väga elavalt.
Briti ajalehed on meediamoguli Rupert Murdochi firmade ümber puhkenud skandaali kajastanud väga elavalt. Foto: SCANPIX

Suurbritannia politseinikud võtsid eile kinni News of the Worldi uudistetoimetuse endise juhi Greg Miskiwi, keda kahtlustatakse informatsiooni illegaalses hankimises.

Viimase seisuga on peetud kinni tosin kahtlustatavat, vahendas AFP.

Miskiw lahkus ettevõttest 2005. aastal.

Meediamoguli Rupert Murdochi News Corporationile kuuluva skandaalse News of the Worldi töötajaid kahtlustatakse ebaseaduslike võtete kasutamises teabe hankimisel. Näiteks muugiti sisse telefonivastuvõtjatesse ja kuulati sinna jäetud teateid.

Murdoch oli 168 aastat tegutsenud ajalehe sunnitud üha suuremaks paisuva nuhkimisskandaali tõttu sulgema juulis.

News Corporation teatas eile viimase kvartali kasumi vähenemisest, mille taga on kinopiletite ja DVD-plaatide müüginumbrite halvenemine.

Londoni politsei pressiülem Dick Fedorcio on ajutiselt töölt eemaldatud. Politseiameti sisejuurdlus uurib, miks kasutas politsei endisele News of the Worldi töötajale kuuluva PR-firma teeneid.

61-aastane Miskiw töötas ajalehes Andy Coulsoni ja Rebekah Brooksi alluvana. Nii Brooks kui Coulson võeti uurimise tõttu kinni juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles