Moskva lennuväljal võeti kinni 400 illegaali

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene migratsiooniametnike tehtud foto ühest paljudest illegaalide peatuskohtadest Moskvas.
Vene migratsiooniametnike tehtud foto ühest paljudest illegaalide peatuskohtadest Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) ja migratsiooniameti ühisoperatsiooni käigus võeti Moskva Bõkovo lennujaama lähistel kinni 400 illegaali.

Portaali Life News andmetel elasid migrandid lausa lennuvälja territooriumil. Seda, millistes ehitistes nad olid end sisse seadnud, ei täpsustatud.

RIA Novosti andmetel olid illegaalid pärit Tadžikistanist ja Usbekistanist. Neil ei olnud ametnikele esitada ühtegi dokumenti, mis oleks õigustanud nende viibimist Vene Föderatsioonis ja nii otsustati nad riigist välja saata.

Eile võeti Tsitsini-nimelise peabotaanikaaia territooriumil kinni ka 15 hulkurit, kes elasid parki püstitatud telkides. Nende seas oli Valgevene, Ukraina ja Usbekistani kodanikke.

Ööl vastu 27. juulit likvideerisid korrakaitsejõudude töötajad Venemaa pealinnas kolm illegaalide laagrit. Erioperatsiooni käigus võeti kinni ligi 300 inimest.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin ütles kevadel, et oletatavasti on 15 miljoni elanikuga Venemaa pealinnas kaks miljonit illegaalset immigranti. Migratsiooniameti väitel on sisserändajaid 340 000, neist 155 000 pole end registreerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles