Tai peaminister vahetas politseijuhi välja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai valitsusvastane protestija nõuab Suvarnabhumi rahvusvahelises lennujaamas peaministri tagasiastumist.
Tai valitsusvastane protestija nõuab Suvarnabhumi rahvusvahelises lennujaamas peaministri tagasiastumist. Foto: AFP / Scanpix

Bangkokis kahe lennuvälja sulgemiseni viinud meeleavalduste sihtmärgiks olev peaminister Somchai Wongsawat on tagandanud riigi politseijuhi, kuid ametlikult pole seda sammu põhjendatud.

 

Erinevate ametnike väitel viidi kindral Patcharawat Wongsuwanbut üle «mitteaktiivsele postile» peaministri büroos, vahendas BBC News. Tai televisioonile antud intervjuus arvas valitsuse pressiesindaja, et seda tehti seoses puhkenud kriisiga.

«Üleviimine on seotud ametisse sobivusega ja vastavuses situatsiooniga. Peaminister kaalus seda, kuidas ta oli praeguse olukorraga toime tulnud,» märkis Nattawut Saikuar, kelle andmetel määrati uueks politseijuhiks kindralmajor Prateep Tanprasert.

Samal ajal jätkavad valitsusvastased protestijad kahe suure lennujaama blokeerimist pealinna lähedal ning ei kavatse taanduda enda sõnul enne peaministri lahkumist. Pingete kuhjumise tõttu kardetakse vägivalla puhkemist, ehkki armee on lubanud mitte sekkuda ning politsei pole praegu veel asunud meeleavaldajaid tõrjuma.

Korravalvejõududest kinnitatakse siiski täielikku valmisolekut ning agentuuride andmetel on märuliüksuseid nähtud liikvel lennujaamade juures. Hetkel peetakse siiski läbirääkimisi, kuid nende ebaõnnestumise puhul pole ka võimatud «teised sammud».

AFP andmetel esitati protestijatele vanas Don Muangi lennujaamas äsja ultimaatum: kas lahkuda või seista silmitsi «vajalike meetmetega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles