Jalgpalli MMi eriviisa jääb Putini korraldusel kehtima aasta lõpuni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallifännid Moskva kesklinnas.
Jalgpallifännid Moskva kesklinnas. Foto: Sergei Fadeichev / TASS / Scanpix

Välismaised jalgpallifännid, kes käisid Venemaal jalgpalli maailmameistrivõistlusi vaatamas, saavad korduvviisa selle aasta lõpuni, teatas Vene president Vladimir Putin pärast eilset finaalmängu.  

Venemaa president esines juba varem ettepanekuga lihtsustada maailmameistrivõistluste külastajatel riiki sisenemist, kirjutas väljaanne gazeta.ru.

«Arvan, et teeme välismaistele kaasaelajatele, kel on praegu jalgpalliviisa, viisavaba pääsu Venemaale kuni selle aasta lõpuni. Mitmekordne, rõhutan, viisavaba režiim,» ütles Putin.  

Ta avaldas lootust, et jalgpallihuvilised kasutavad seda võimalust ja tulevad Venemaale veel korduvalt perede ja sõpradega.  

Jalgpalli maailmameistrivõistluste mängud peeti 14. juunist kuni 15. juulini 11 Venemaa linnas.  

Venemaa andis fänniviisasid enne võistluste algust nendele, kellel oli mõnele MM-mängule pilet ning need kehtisid kümme päeva enne võistluste algust kuni kümme päeva pärast finaali.

Venemaa naaberriigid, teiste seas ka Eesti, on registreerinud kümneid juhtumeid, kus fänniviisaga Venemaale saabunud kolmandate riikide kodanikud on püüdnud ebaseaduslikult piiri ületada, et pääseda Euroopa Liitu.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles