Väyrynen: mul on suurepärased võimalused saada presidendiks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen Foto: SCANPIX

Soome Keskerakonna veteranpoliitik Paavo Väyrynen usub, et sotsiaaldemokraadist ekspeaministri Paavo Lipponeni otsus pürgida erakonna presidendikandidaadiks tugevdab hoopis tema enda positsioone.

Väyrynen kirjutas oma blogis, et Keskerakond peab saama omale kandidaadi, kelle kogemusi riigisisestes asjades ja välispoliitikas saaks võrrelda Lipponeni omadega.

«Sisepoliitikas leidsid Lipponen ja Niinistö teineteist viies ellu kontsentreeritud ja ebavõrdsust suurendavat poliitikat. Mõlemad on föderalistid ja nad viisid Soome meie põhiseadust rikkudes euroregiooni. Niinistö juhib Soomet NATOsse, Lipponeni liin on olnud ebakindel. Keskpartei kandidaat peab olema tugev vastane neile kahele poliitikule,» kirjutas Väyrynen.

Väyrynen kinnitas oma artiklis «Teen seda taas», et omab tugevaid väljavaateid võita Keskerakonna presidendikandidaadi valimised.

«Keskpartei kandidaadina on mul suurepärased võimalused pääseda teise vooru ja need võita,» kirjutas ta oma blogis.

Väyryneni sõnul põhineb tema suur enesekindlus aastatel 1988 ja 1994 aset leidnud
presidendivalimistelt.

Soomlased valivad rahvahääletusel omale uue riigipea, kelle ametiaeg kestab 2012-2018, järgmise aasta 22. jaanuaril. Kui tekib vajadus teise vooru järele, siis see toimub 5. veebruaril. Praegune president Tarja Halonen on olnud ameti kaks ametiaega järjest ja enam kandideerida ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles