Kosovos vahistatud Saksa spioonid vabastatakse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovos vahistatud kolm Saksa luuretöötajat vabastatakse.
Kosovos vahistatud kolm Saksa luuretöötajat vabastatakse. Foto: AFP / Scanpix

Kosovos Euroopa Liidu büroo pihta lõhkekeha viskamises kahtlustatavad Saksa luureagendid vabastatakse.

Saksa väljaanne Süddeutsche Zeitung viitas Priština valitsusallikatele, kelle sõnul kolm sakslast vabastatakse asitõendite puudumise tõttu. Sakslased peaksid kodumaale jõudma juba täna, vahendas Reuters.

Saksa parlamendi luureoperatsioonide komitee esimehe Thomas Oppermanni teatel on valitsus informeerinud komiteed sellest, et kõik kolm vahistatut töötasid Saksa luureagentuuri BND heaks.

«Nad tegid seal [Kosovos] tööd BND heaks,» ütles Oppermann Berliinis ajakirjanikele, kuid ta ei soovinud täpsustada, milles nende töö seisnes.

«Meil pole mingeid tõendeid, et kolm Saksa ametnikku Kosovos olid rünnakuga seotud,» lisas sotsiaaldemokraatliku erakonna liige Oppermann ja nõudis 20. novembril vahistatud meeste kohest vabastamist.

Plahvatus toimus 14. novembril ja põhjustas ELi eriesindaja Rahvusvahelise Tsiviilbüroo (ICO) hoonele väiksemaid purustusi. Priština ringkonnakohus andis esialgu korralduse mehi 22. detsembrini vahi alla hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles