Pentagoni arvutisüsteemi võisid rünnata Vene häkkerid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentagoni hoone Washingtonis.
Pentagoni hoone Washingtonis. Foto: Reuters / Scanpix

USA kaitseministeeriumi arvutisüsteemi tabanud laialdase häkkerirünnaku juhtniidid viivad Venemaale.


Ühendriikdie ajalehe Los Angeles Times teatel ründasid häkkereid Pentagonis asuvaid USA armee keskjuhatuse arvuteid, mis jälgivad olukorda Iraagis ja Afganistanis.

Häkkerirünnak on pannud muretsema USA sõjaväelased ja kaitseametnikud, kes tunnevad muret arvutisüsteemide töökindluse ja võimaliku kübersõja ohu tõttu.

Kaitseametnikud ei soostunud täpsustama, millist kahju häkkerite rünnak võis arvutisüsteemidele põhjustada, kuid nende kinnitusel rünnati Pentagoni arvutisüsteemi kõrval ka Ühendriikide kaitsejõudude arvuteid, mis asuvad Iraagi ja Afganistani konfliktipiirkondades. Nendest arvutisüsteemidest sõltuvad ka eluliselt tähtsad lahinguvälja side ja satelliitluure.

Kaitseministeeriumi ametiisikute sõnul suutsid häkkerid tungida läbi ka ühest kõige kaitstumast ja salajasemast võrgustruktuurist. Väidetavalt kasutati selleks erinevaid kahjutoovaid programme, mis on loodud spetsiaalselt sõjaväevõrkude nakatamiseks.

Artiklis mainitakse ka 2007. aastal toimunud häkkerite rünnakuid Eesti vastu, kui presidendi, parlamendi, ministeeriumide, erakondade, suuremate uudistekanalite ja kahe suurima panga veebiaadresse tabas Vene häkkerite küberrünnak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles