Poola palverändur kõndis jalgsi Bosniasse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bednarczyk Sieminska.
Bednarczyk Sieminska. Foto: medjugorje.hr

Poola naine võttis maailmarahu edendamiseks ette 1400-kilomeetrise palverännaku oma kodulinnast Bosnia ja Hertsegoviinasse.

 
Katarzyna Bednarczyk Sieminska alustas oma teekonda Poola idaosas asuvast Kazimierz Dolnyst ja jõudis 62 päeva hiljem palverändurite seas populaarsesse Bosnia väikelinna Medjugorjesse, vahendas AFP.

«Me elame keerulisel ajal ja ma usun, et inimesed peavad leppima. Kõik inimesed on vennad, mistõttu otsustasin ma endaga mitte kaasa võtta leiba ja vett, vaid sõltuda inimestest,» lisas Bednarczyk Sieminska, kes võttis palverännakule kaasa ainult risti, palveraamatu ja kaardi.

55-aastane Bednarczyk Sieminska teekond viis ta läbi viie riigi: Poola, Slovakkia, Ungari, Horvaatia ning Bosnia ja Hertsegoviina.

Bosnias kõndis ta läbi moslemitega asustud piirkondade, kus talle pakuti toitu ja peavarju.

«Nad olid õnnelikud, et ma läksin Medjugorjesse. Nad ütlesid, et ainus, mida nad soovivad, on rahu,» lisas Sieminska.

Medjugorje on katoliku palverännakute keskus, mida külastab aastas umbes kaks miljonit inimest. Palverändurite seas populaarseks kujunes väikelinn 1980ndatel, kui väidetavalt nägid kuus kohalikku last seal Neitsi Maarja ilmutust.

Endine paavst Johannes Paulus II nimetas Medjugorje pühapaika maailma spirituaalseks südameks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles