Berlusconi avalikustas Itaalia eelarve kärpekava uued meetmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile õhtul, peale valitsuskabineti kriisikoosolekut, avalikustas Itaalia peaminister Silvio Berlusconi uued karmid Itaalia eelarve kärpekava meetmed.

45 miljardi euro suuruse kärpekava eesmärgiks on tasakaalustada Itaalia riigieelarvet 2013. aastaks. Itaalia teatas juulis, et 2014. aastal on plaanis kärpida avaliku sektori kulutusi, sealjuures ka töökohti.

Peaminister tõdes, et meetmed on kindlasti valusad kogu riigile, kuid need on vältimatud.

Teada on, et ligi 50 000 avaliku sektori töökohta kaob. Lisaks on plaanis hakata mitmeid riigipühi tähistama nädalavahetustel, isegi kui nende õige kuupäev langeb argipäevale. Sellega püütakse suurendada tööpäevade arvu.

Kärpekava näeb ette kohalike omavalitsuste eelarvete vähendamist ja uue üleriiklikult kehtima hakkava maksu sisseviimist. Nimelt on plaanis hakata koguma solidaarsusmaksu neilt inimestelt, kes teenivad üle 150 000 euro aastas. Solidaarsusmaks oleks 10% nende sissetulekust, mida võetakse iga kahe aasta tagant. Lisaks tõstetakse erinevaid makse, mis on seotud dividendide ja intressidega.

Kärpekava ei ole veel saanud heakskiitu Itaalia parlamendilt. Neil on 60 päeva aega kava menetleda ja oma otsus teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles