Vihane külarahvas tappis Indoneesias ligi 300 krokodilli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas vaatamas tapetud krokodille Indoneesias Paapua provintsis.
Rahvas vaatamas tapetud krokodille Indoneesias Paapua provintsis. Foto: ANTARA FOTO / REUTERS / SCANPIX

Pärast kohaliku mehe surma krokodilli lõugade vahel tappis raevunud jõuk Indoneesias peaaegu 300 roomajat.

Kättemaksust ajendatud tapatöö pandi toime Paapua provintsis laupäeval pärast mehe matuseid, kes sai surma, kui otsis rohtu oma kariloomade jaoks ja kukkus krokodillifarmi aedikusse, teatasid politsei ja looduskaitseametnikud.

Üks krokodill hammustas 48-aastat Sugitot esmalt jalga, misjärel tabas meest surmav sabalöök. Ametnike sõnul olid krokodillifarmis kaitsealused loomad.

Sugito sugulased ja kohalikud elanikud, keda pahandab krokodillifarmi lähedus elupiirkonnale, marssisid pärast vahejuhtumit politseijaoskonda.

Kohaliku looduskaitseühenduse juhi Bassar Manulang sõnul kinnitati vihastele inimestele, et krokodillifarm maksab kahjutasu. «Me saavutasime ohvri perega kokkuleppe ja avaldasime neile kaastunnet,» lisas ta.

Mitmesajaliikmeline jõuk aga ei jäänud lahendusega rahule ning suundus nugade, matšeetede ja labidatega krokodillifarmi, tappes 292 roomajat, nende seas nii kahemeetrised täiskasvanud loomad kui ka kõigest kümnesentimeetrised krokodillipojad.

Politsei ja keskkonnakaitsjad olid suure rahvamassi vastu enda väitel jõuetud.

Indoneesia võimud uurivad toimunut ning on valmis esitama kriminaalsüüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles