Viinaralli toob Super Alko poodi ligi 90 bussitäit soomlasi päevas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Super Alko kaupluse Viinarannasta silt Tallinnas.
Super Alko kaupluse Viinarannasta silt Tallinnas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinnas asuvat Super Alko kauplust Viinarannasta külastab päeva ligi 90 bussitäit soomlasi, kirjutab tänane Aamulehti.

Ajalehe andmetel on 15 protsenti Soomes joodavast alkoholist pärit välismaalt, eelkõige Eestist. See pole võimatu, kuna Super Alko kaupluse ees olevas parklas seisab soomlaste busse lausa reas. Kohe, kui üks lahkub, tuleb teine asemele.

Üks bussijuhtidest rääkis Aamulehtile, et kui reisijad soovivad, siis ta keerab bussi alati kaupluse ette. Tavaliselt nad seda ka soovivad, lisas ta naerdes.

Varasemal ajal premeeris Super Alko kliente toonud bussijuhte hinnasoodustustega. Ka nüüd hoitakse busside arvul silma peal.

Kaupluse ühe töötaja sõnul tuleb päevas vähemalt 50 turismibussi. Kõrghooajal on neid aga kaks korda nii palju.

Kõige rohkem on trügimist enne jõule ja jaanipäeva. «Tänavuse jaanipäeva eel saime me kokku, et turiste tuli enam kui 90 bussist. Paar tükki oli Rootsist, ülejäänud Soomest.»

Kuna kauplus on avatud kella 10-19, siis tähendab see kümmet bussi tunnis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles