Fotod ja video: võidupidu lõppes mitmel pool Prantsusmaal vägivallaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul alanud ja öösse kestnud jalgpalli maailmameistrivõistluste võidupidu Prantsusmaal muutus mitmes linnas vägivaldseks. Kaks tähistanud inimest said surma õnnetustes.

Pariisi peatänaval Champs-Élysées'l tähistasid rahvuskoondise võitu Moskvas peetud finaalmängus Horvaatia vastu sajad tuhanded inimesed, kuid kümned noorukid kasutasid pidustusi rüüstamiseks ja vägivallatsemiseks.

Umbes 30 suusamaskides inimest murdsid sisse kauplusesse, kust varastasid alkoholi. Osa inimesi loopis ka pudeleid ja toole politseinike pihta, kes vastasid vägivallale pisargaasiga. Viimaste märatsejate laiali ajamiseks kasutas politsei veekahurit.

Rahutused puhkesid ka Lyonis, kus sadakond noorukit ronis kesklinnas politseiautole. Politsei peletas neid pisargaasiga ning märatsejad vastasid asjade loopimise ja prügikastide süütamisega.

Marseille’s vahistati kümme inimest, kaks korrakaitsjat said kokkupõrgetes vigastada.

Pidustuste käigus juhtus ka mitu õnnetust.

Ida-Pranstusmaal Frouard’is said kolmeaastane poiss ja kaks kuueaastast tüdrukut tõsiselt vigastada, kui tähistamise ajal sõitis neile otsa mootorratas. Sõiduki juht põgenes.

Kagu-Prantsusmaal Annecys sai 50-aastane mees surma, kui murdis pärast matši lõpuvilet madalasse kanalisse hüpates oma kaela.

Põhja-Prantsusmaal Saint-Felixis sai 30. eluaastates mees surma, kui sõitis tähistamise käigus autoga vastu puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles