Mubaraki protsess katkes kolmeks nädalaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaader Hosni Mubarakist täna Kairo kohtusaalis.
Videokaader Hosni Mubarakist täna Kairo kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Egiptuse ekspresident Hosni Mubarak ilmus täna taas kanderaamil ja puuri pistetuna lühikeseks ajaks kohtu ette, enne kui kohtunik otsustas, et protsess jätkub kolme nädala pärast.

Kohtunik Ahmed Refaat otsustas ühtlasi, et veebruaris kukutatud Mubaraki üle käivat õigusemõistmist ei tohi enam televisiooni otse-eetris üle kanda. Samuti liidetakse Mubaraki protsess endise siseministri Habib al-Adly omaga, nagu nõudsid rahutustes hukkunute omaste advokaadid, vahendas AFP.

83-aastase Mubaraki protsess algas 3. augustil ja jätkub 5. septembril.

Mubarak lennutati täna Kairosse helikopteriga ja sõidutati kiirabiautoga kohtusaali sealses politseiakadeemias. Kohtumaja juures valvasid tuhanded märulipolitseinikud soomukitega, et ära hoida kokkupõrkeid Mubaraki pooldajate ja vastaste vahel. Siiski läksid nad omavahel kaklema ja loopisid üksteist kividega, vähemalt viis inimest sai kergelt viga.

Egiptuse endist diktaatorit süüdistatakse korruptsioonis ja protestijate tapmiseks käsu andmises tema kukutamisega lõppenud ülestõusu ajal. Süüdimõistmisel ootab teda surmanuhtlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles