Video: enneolematult tihe lumesadu Uus-Meremaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaa elanikke üllatas enneolematult tihe lumesadu, mis näiteks pealinna Wellingoni jaoks oli viimase 40 aasta tugevaim. Reutersi videost on näha lumesadu parlamendihoone juures ja rannas, lisaks jäisel tänaval kõndivat postiljoni ja rattaga kukkuvat inimest.

Tsiviilkaitseametnik Rian van Schalkwyk rääkis, et inimesed peaksid selgeks tegema, kas neil on kõik vajalik olemas. «Nagu soojad riided, korralik toit, vesi,» lisas ta.

Lõunasaare suurimas linna Christchurchis on lume raskuse tõttu purunenud elektriliinid. Videolt on näha lumekoristusmasinaid.

«Oleme ju pärast maavärinaid hästi ettevalmistunud? Üks asi, mida maavärin on meile õpetanud, on see, kuidas enda eest hoolitseda,» rääkis Christchurchis elav Garry Gray.

Lumest ei pääsenud ka rohtu nosivad lambad. «Oleme endiselt mitme nädala kaugusel poegimisest ja terve talv on meil olnud küllaldaselt toitu, seda tänu heale sügisele ja suvele,» rääkis farmer Robert Reid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles