Jorma Ollila ei pürgi Keskerakonna presidendikandidaadiks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorma Ollila
Jorma Ollila Foto: SCANPIX

Nokia direktorite nõukogu esimees Jorma Ollila ei pürgi Keskerakonna presidendikandidaadiks, kirjutab Helsingin Sanomat.

«Minuga on võetud ühendust, kuid ma teatasin, et minuga ei saa arvestada,» kinnitas Ollila.

Keskerakond on pärast kevadistel parlamendivalimistel saadud kaotust keerulises olukorras ja püüab presidendivalimiste abil mainet parandada.

Ollilal on Keskerakonnaga sidemeid, kuid poliitiliselt on ta sõltumatu. Tema nimi kerkis meedias esile eile, kui Ilta-Sanomat kirjutas Ollila võimalikust kandidatuurist.

Parteil on sobiva kandidaadi leidmisega raskusi. Erakonna liider Mari Kiviniemi on korduvalt kinnitanud, et tema kandidaadiks ei pürgi.

Ollilat on meelitatud presidendivalimistele ka varem Aastal 1999 palus Koonderakonna tollane esimees Sauli Niinistö hakata tal kodanlike parteide ühiskandidaadiks 2000. aasta presidendivalimistel, kuid ta keeldus ka siis.

Praeguse seisuga on selge, et Keskerakonna presidendikandidaadiks pürgib erakonna auesimees Paavo Väyrynen.

Partei peasekretär Timo Laaninen kinnitas eile, et ei muretse võimalike kandidaatide pärast. «On tugevaid nimesid, kes alles kaaluvad osalemist: Anneli Jäätteenmäki ja Olli Rehn, kui nimetada neist mõnda.»

Euroopa Liidu majandusvolinik Olli Rehn langetab otsuse kahe nädala pärast.

Helsingin Sanomat ei saanud ühendust Jäätteenmäkiga, kes on välismaal keeltekursusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles