Piltuudis: Vene viienda põlvkonna hävitaja maailmaesitlus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viienda põlvkonna hävituslennuk T-50, mis loodi Suhhoi tehases.
Viienda põlvkonna hävituslennuk T-50, mis loodi Suhhoi tehases. Foto: SCANPIX

Moskva lähistel Žukovskis avati täna 10. Rahvusvaheline lennundus- ja kosmosenäitus (MAKS), kus maailmaesitluse teeb Suhhois välja töötatud viienda põlvkonna hävituslennuk T-50.

Firma Aviasalon peadirektor Vladimir Borissov rääkis ajakirjanikele, et tänavu näeb 109 lennukit ja kopterit ning mainis eraldi ära kahte viienda põlvkonna hävitajat, vahendas Interfax.

Borissovi sõnul võtab T-50 osa homsest eridemonstratsioonist. «T-50 osaleb homses lennuprogrammis. Alguses näitavad lennukid oma kvaliteeti valitsusesitlusel, pärast lendavad vastavalt näituse programmile ja nii kuni pühapäevani välja,» täpsustas ta.

Venemaa viienda põlvkonna hävituslennuki projekt on Suhhoi PAK FA ja praegune prototüüp on T-50. Ta on loodud konkureerimaks F-22 Raptoriga (maailma seni ainus viienda põlvkonna hävitaja) ja lennukiga F-35 Lightning II.

Vene sõjaväejuhtide varasemate juttude järgi on T-50 lennukaugus 5500 kilomeetrit ja õhujõudude koosseisu peaks see jõudma 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles