Põhja-Korea nimetas USA ja Lõuna-Korea ühisõppust provokatsiooniks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõdurid Taeanis enne tänaseid ühisõppusi USAga.
Lõuna-Korea sõdurid Taeanis enne tänaseid ühisõppusi USAga. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea ja Ameerika Ühendriigid alustasid täna ühiste mereväeõppustega, Põhja-Korea nimetas manöövreid äärmiselt provokatiivseteks ja hoiatas, et need võivad vallandada tõelise sõja.

Kümnepäevased õppused on kaitse-eesmärgilised ja rutiinsed, vahendas AFP. Põhja-Korea peab neid aga sissetungi harjutusteks.

«Õppused algasid täna hommikul,» ütles USA ja Lõuna-Korea ühendkomando (CFC) pressiesindaja. Nendest võtab osa enam kui 530 000 sõjaväelast, kellest 3000 on ameeriklased.

Ühendkomando komandör kindral James D. Thurman kinnitas, et tähelepanu on suunatud sellele, kuidas «olla valmis, takistada ja saada võitu kõigist praegustest ja tulevastest välisohtudest» Lõuna-Koreas ja regioonis.

Põhja-Korea hinnangul on lõunanaabri ja USA ühisõppus tõsiseim Korea poolsaart tabanud kriisidest. Riik on ärgitanud maid manöövreid lõpetama, kui need tahavad näha tuumavaba poolsaart.

Põhja-Korea kommunistliku partei häälekandja Rodong Sinmun teatas, et väikseimgi õnnetusjuhtum võib käivitada suure sõja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles