Ühendkuningriiki on suundunud rekordiliselt vähe EList pärit töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidust pärit töötajad, nende seas õed, sotsiaaltöötajad ja õpetaja abid avaldamas tänavu veebruaris meelt Briti parlamendi hoone juures, et tagada oma õigust pärast Brexitit riiki jääda.
Euroopa Liidust pärit töötajad, nende seas õed, sotsiaaltöötajad ja õpetaja abid avaldamas tänavu veebruaris meelt Briti parlamendi hoone juures, et tagada oma õigust pärast Brexitit riiki jääda. Foto: Justin Tallis / AFP / Scanpix

Suurbritanniasse saabunud Euroopa Liidu sisserändajate arv langes mullu viie aasta kõige madalamale tasemele just nende inimeste arvelt, kes saabuvad riiki ilma eelnevalt töökohta omamata, selgub täna avalikustatud ametlikust statistikast.

Kogu sisseränne Ühendkuningriiki kasvas 2017. aastal 282 000 inimeseni aasta varasemalt 249 000 inimeselt. Briti statistikaameti andmeil oli sisseränne kõige suurem 2015. aastal, kui riiki saabus 332 000 inimest.

Euroopa Liidu kodanike sisseränne kahanes mullu aga märkimisväärselt – kui veel üle-eelmisel aastal saabus 133 000 eurooplast, siis 2017. aastal 101 000.

«Nende Euroopa Liidu kodanike arv, kes tulid Ühendkuningriiki tööd otsima jätkas langust viimase aasta jooksul ja nende arv, kes tulid Ühendkuningriiki konkreetsele töökohale, on jäänud stabiilseks,» lisas Briti statistikaamet oma teates.

Mullu lahkus Ühendkuningriigist 139 000 Euroopa Liidu kodanikku. Nii palju ära kolijaid oli viimati kümme aastat tagasi, kui riigist lahkus 134 000 eurooplast.

2016. aasta suvel hääletasid britid Brexiti-referendumil Euroopa Liidust lahkumise poolt. Mullu oli esimene täisaasta pärast rahvaküsitlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles