Ukrainas tabati tellimusmõrvu toime pannud jõuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnelt mehelt saadi muu hulgas kätte 76 tulirelva. Pildil olevad relvad ei ole looga seotud.
Kümnelt mehelt saadi muu hulgas kätte 76 tulirelva. Pildil olevad relvad ei ole looga seotud. Foto: AFP / Scanpix.

Ukrainas tabati tellimusmõrvu toime pannud rahvusvaheliste sidemetega jõuk, teatas siseministeerium pühapäeval.


Ministeeriumi teatel juhtis jõugu tegevust Ukraina kodanik Stanislav R., keda on varem kohtulikult karistatud väljapressimise ja narkoäriga seotuse eest. Kriminaalsetes ringkondades oli mees tuntud hüüdnimega Stas, vahendas Interfax.


Miilitsa andmetel kuulusid grupeeringusse varem kohtu all olnud Luganski oblasti ja Kiievi elanikud, samuti Venemaa kodanikud, kelle seas oli ka tšetšeene.

Jõuk tegutses aastail 2000-2008, pannes toime tellimusmõrvu nii Ukrainas kui ka Venemaal, röövkallaletunge ning muid ränki kuritegusid relvi kasutades. Samuti tegeldi inim- ja relvakaubitsemise ning narkoäriga.

Jõuguliikmeid süüdistatakse nelja inimese tapmises Luganski oblastis aastatel 2004-2007, ning kolme inimese tapmise katses Severodonetskis 2008. aasta augustis. Süüdimõistmisel ähvardab neid kuni 15-aastane vabadusekaotus.

Ukraina õiguskaitseorgnitel õnnestus tabada jõugujuht ja kaks liiget, kinnivõetutelt leiti terve relvaarsenal.

Jõuguliikmete edasine jälitamine on siseminister Juri Lutsenko isikliku kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles