Hollandi muuseum müüb rahahäda tõttu eksponaate

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://www.wereldmuseum.nl/

Rotterdamis asuv Wereldmuseum kavatseb müüa oma kogudes olevaid Aafrikast ja Ameerikast pärit esemeid, et tulla toime seoses majanduskriisi ja riigi dotatsioonide vähenemisega tekkinud rahanappusega.

Lisaks Wereldmuseumile lasub surve rohkem raha teenida teistelgi Hollandi muuseumidel, selleks on välja pakutud ideid alates kuulsate eksponaatide väljapanekust kuni muuseumi valdustes hotelli avamiseni, vahendas ERR Uudised Reutersit.

«Müüme ära kogu aafrika ja ameerika kollektsiooni ning jätame ülejäänud kollektsioonist alles ainult kõige väärtuslikumad esemed, et keskenduda üksnes aasia kunstile,» rääkis Wereldmuseumi direktor Stanley Bremer, kelle sõnul pannakse saadud raha panka.

«Kui jälgite Euroopa olukorda, võite näha, et probleeme jätkub ilmselt veel viieks või kuueks aastaks. Seega võime mugavalt ootama jääda või midagi ette võtta ning meie plaan on koguda raha, et olla niivõrd iseseisev kui võimalik,» nentis Bremer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles