Iisraeli bussirünnakutes hukkus vähemalt kuus inimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks rünnakus kannatada saanud kahest bussist Iisraelis Eilati lähistel.
Üks rünnakus kannatada saanud kahest bussist Iisraelis Eilati lähistel. Foto: SCANPIX

Iisraelis Eilati linna lähedal rünnati kahte bussi, al-Arabiya teatel sai surma vähemalt kuus inimest.

Meedia väitel tulistasid tundmatud mehed busse Egiptuse piiri lähistel, vahendas The Telegraph esialgseid uudiseid.

Egiptuse poolelt on tulistatud Iisraeli tankitõrjerakette, kuid seda Iisraeli riikliku telejaama teadet ametlikult veel kinnitatud pole.

Ajalehe Haaretz andmetel toimetati haavatuid kopteritega haiglasse. Iisraeli julgeolekujõududel tekkis tulistajatega piirkonnas kokkupõrge.

Iisrael on varem väljendanud kartust, et Egiptuse piiri lähistel tegutsevad relvastatud rühmitused saavad kasu president Hosni Mubaraki tagandamisele järgnenud võimuvaakumist.

Julgeolekujõud pole oletatavate ründajate isikute kohta midagi kindlalt öelnud, kui spekulatsioonide järgi võib olla tegemist Egiptusest infiltreerunud inimestega.

Egiptuse julgeolekujõud lükkasid ümber väited, nagu oleks ründajad tulnud Iisraeli Egiptusest.
Relvastatud mehed varitsesid Shizafonist Eilatisse teel olnud liinibussi maanteel nr 12 ja haavasid selle pihta korraldatud rünnakus 12 inimest. Intsident leidis aset 29 kilomeetrit Eilatist põhjas. Kurjategijad pääsesid põgenema.

Varsti pärast seda teatasid Iisraeli televisioon ja raadio ühe teise bussi ründamisest samal maanteel. Ka edastas meedia, et sõjaväel tekkis oletatavate ründajatega tulevahetus Iisraeli-Egiptuse piiri lähistel.

Eilati Yoseftali haigla arst Kobi Arad kinnitas, et nende juurde toodi kümme vigastatut, kellest ühe seisund on raske.

Iisraeli armee pressiesindaja Avital Leibovitch rääkis AFP-le, et tegelikult rünnati vaid ühte bussi ja teine sõitis hoopis teeäärse pommi otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles