Zimbabwe pealinn jäi veeta

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe lapsed kogumas ojast joogivett.
Zimbabwe lapsed kogumas ojast joogivett. Foto: Reuters / Scanpix

Harares on koolerapuhanguga samaaegselt kadunud suuremast osast linnast vesi, sest seda ei suudeta ametnike sõnul enam piisavalt puhastada.

 

Kohalikus riigimeedias teatati võimudele viidates, et veevärk keerati kinni puhastuskemikaalide nappuse tõttu, vahendas BBC News.

Linna on tabanud ka koolerapuhang, sest viimastel kuudel on sellesse tõppe surnud vähemalt 400 inimest. Koolera levib tavaliselt saastunud veega.

Zimbabwe tervishoiuminister David Parirenyatwa hoiatas, et inimesed peaks haiguse leviku vältimiseks lõpetama ka üksteise kättpidi tervitamise.

«Ma tahaks rõhutada käesurumise küsimust. Ehkki käesurumine kuulub meie traditsioonidesse, oleks praegu ülim aeg, et inimesed lõpetaksid käte surumise,» märkis ta intervjuus ajalehele The Herald.

Aafrika riigi valitsus süüdistab koolera levikus ka lääneriikide sanktsioone, mille eesmärgiks on sundida taanduma pikaaegset president Robert Mugabet, kes jäi võimule ka kevadel toimunud valimiste järel, ehkki väidetavalt saavutati see pettuse ja vägivalla abil.

Ziimbabwet räsib ka suur majanduskriis, mis on aasta-aastalt süvenenud ja viinud inflatsiooni taseme juba 231 000 000 protsendini aastas. Ekspertide hinnangutel võib riigis regulaarne töö olla vaid igal viiendal täiskasvanul.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles