Putin pääses «ekstremisti» rünnakust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin kuulab taktikalisi rakette tootva firma peadirektori Boriss Obnosovi selgitusi näitusel MAKS-2011.
Vladimir Putin kuulab taktikalisi rakette tootva firma peadirektori Boriss Obnosovi selgitusi näitusel MAKS-2011. Foto: SCANPIX

Moskva lähedal Žukovskis, kus leiab aset rahvusvaheline kosmose- ja lennundusnäitus, peeti eile kinni omalaadi ekstremistlikku rünnakut plaaninud mees.

Siseministeeriumi teatel oli mehel kaasa kott juurviljadega, mida ta plaanis ilmselt inimeste pihta loopida, vahendas BBC Russian.

Kuna eile külastas näitust peaminister Vladimir Putin, siis olid turvanõuded eriti ranged.

Moskva oblasti siseasjade osakonna teatel oli mees Vene Rahvusliku Ühtsuse liige ja ta plaanitses õigusvastast ekstremistiliku iseloomuga tegu. Ta anti üle föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) esindajatele.

Lisaks võeti üritusel kinni Argentina fotograaf, kes Gromovi-nimelise lennuvälja territooriumil pildistas eriobjekte. Ka tema anti üle FSB ametnikele.

Korrakaitseorganite andmetel külastas eile MAKS-2011 näitust ligi 20 000 inimest. Ettevõtmisega on seotud 1800 siseministeeriumi ametnikku ja veel 330 eraturvafirmade töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles