Küprose kohus saatis soomlanna vägistajad trellide taha

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade paatidele Ayia Napa sadamas (Küpros).
Vaade paatidele Ayia Napa sadamas (Küpros). Foto: SCANPIX

Küprose kohus saatis trellide taha kaks noort meest, kes mõisteti süüdi 19-aastase soomlanna vägistamises ja veel ühe Soome kodaniku vägistamiskatse eest.


Kohus karistas Ramzi Ambou Tsiaoust kaheksa ja Ala Abu Tahakit seitsme aasta pikkuse vangistusega Dhekelia vanglas, kirjutab ajalehe Famagusta Gazette võrguväljaanne.



Küprose ja Soome meedias tähelepanu saanud intsident juhtus augustis keskel Xylofagou lähedal Famagustas.

Noored soomlannad puhkasid Limassolis, kus tutvusid 19- ja 26-aastase mehega. Nelik käis Ayia Napas ööklubis ja pöördus siis tagasi Limassoli. Autos hakkasid mehed nõudma intiimvahekorda.

Pärast naiste keeldumist kihutati autoga Pervolia randa, kus mehed vägistasid jõhkralt ühe soomlanna. Teine naine pääses põgenema ja teavitas juhtunust kohalikke elanikke, kes kutsusid politsei.

Prokuröri hinnangul oli tegemist tõsise kuriteoga, millel olid raskendavad asjaolud. «See oli kaitsetu noore naise vägistamine kahe isiku poolt,» märkis ta.

Uurimist läbi viinud politseinik Tommy Kouis märkis, et ohvrid olid kohtu otsusega väga rahul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles