USA ja Euroopa kutsusid Süüria presidenti võimust loobuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna tegid USA, Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Euroopa Liit avalduse, milles kutsuvad Süüria president Bashar al-Assadi võimust loobuma.

Rahvusvaheline kogukond süüdistab al-Assadi valitsust Süüria rahva protestide vägivaldses mahasurumises viimastel kuudel.

President Obama sõnas: «President al-Assadi aeg tagasi astuda on saabunud.» Samuti väljendas Obama oma kirjalikus pöördumises arvamust, et Süüria tuleviku üle peab otsustama Süüria rahvas, kuid president Bashar al-Assad seisab sellel teel ees.

Euroopa Liidu välisteenistuse juhi Catherine Ashtoni sõnul on Euroopa Liit seisukohal, et Assad on kaotanud igasuguse legitiimsuse Süüria rahva silmis ja sellest tulenevalt peab tagasi astuma.

Inimõiguslaste sõnul on Süüria valitsusvägede rünnakutes alates märtsist hukkunud ligi 2000 inimest ja tuhandeid on arreteeritud. Valitsusväed on rünnakutes protestijate ja tsiviilisikute vastu kasutanud nii tanke, helikoptereid, snaipereid kui ka sõjalaevu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles