Belgia festivalil hukkus tormi tõttu kolm inimest, üle 70 sai vigastada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgias toimunud Pukkelpop festivalil varises tormi tõttu kokku kaks lava, mille tõttu sai esialgsete teadete kohaselt surma neli inimest
Belgias toimunud Pukkelpop festivalil varises tormi tõttu kokku kaks lava, mille tõttu sai esialgsete teadete kohaselt surma neli inimest Foto: SCANPIX

Belgias toimunud Pukkelpop festivalil varises tormi tõttu kokku kaks lava, mille tõttu sai surma vähemalt kolm inimest.

Brüsselist 75 kilomeetri kaugusel asuvas Hasseltis toimunud üritusel sai vigastada üle 70 inimese, teatab AP.

Belgia meedia teatel kukkusid puud tugeva tuule tõttu lavale, mistõttu see kokku varises.

Organiseerijate hinnangul viibis festivalil, mis algas neljapäeval, umbes 60 000 külastajat. Paljud lahkusid, kui torm oli kümne minutiga oma hävitustöö teinud.

Ametnike sõnul hukkus tormi tahajärjel kolm inimest, 11 sai tõsiselt ning 60 kergemalt vigastada.

Hasselti linnapea Hilde Claes ütles, et haavatud toimetati lähedalasuvatesse haiglatesse. Kergemalt viga saanuid raviti kohalikus spordikompleksis. Festivalile saadeti kohale üle 20 kiirabiauto.

Pukkelpopi korraldaja Chokri Mahassine teatas: «Peatame festivali, kuni mõistame olukorda täielikult.»

Tormi puhkedes mängis laval indie-bänd Smith Westerns. Nad kirjutasid Twitteris: «Lava varises kokku, Max [Kakacek] jäi äärepealt puude alla. Loodetavasti on Pukkelpop kindlustatud, sest kõik meie kraam purunes. Loodetavasti ei saanud keegi vigastada.»

Festivali pealaval pidi üles astuma rokkansambel 30 Seconds to Mars, mille ninamees Jared Leto kirjutas Twitteris: «Pöörane torm Belgias Pukkelpopil - pole sugugi kindel, et lavale pääseme. Püsige liinil. Turvalisus ennekõike.» Leto lisas tund aega hiljem, on mõtteis ja palveis kannatanute ja nende lähedastega.

Tegemist on juba teise traagilise juhtumiga vabaõhuüritusel viimase nädala jooksul. Laupäeval varises USAs Indiananapolises toimunud laadal tugeva tuule tõttu kokku lava, mille tõttu sai surma viis inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles