Moskva Suure Teatri taasavamine lükkub 2011. aastasse

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Suure Teatri renoveerimine
Moskva Suure Teatri renoveerimine Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Renoveeritava Moskva Suure Teatri taasavamine lükkub 2011. aastasse, kultuuriministeeriumi pressiesindaja sõnul on selle taga kuluka projektiga seotud viivitused.


Teatri 19. sajandist pärit põhilava remont kestab oodatust kauem ja ei pruugi lõppeda enne 2011. aasta algust, rääkis ministeeriumi pressiesindaja Natalja Uvarova AFP-le,

Punase väljaku lähedal asuv teatrimaja suleti 2005. aastal. Esialgsete plaanide järgi pidi 700 miljonit dollarit maksvad renoveerimistööd lõppema sel aastal. Hiljem lükati lõpptähtaega 2009. aastasse.

Uvarova sõnul on senise viimase lõpptärmini edasilükkumise põhjuseks maapinna kvaliteet, mistõttu oli vajalik vundamendi veelgi tugevdada.

Tänases ajalehele Izvestija ilmunud intervjuus süüdistab kultuuriminister Aleksander Avdejev tähtaja edasilükkamises kehva juhtkonda ja projekti keerukust, millega on seotud kümned alltöövõtjad ja 700 töölist.

Suure Teatri põhilava, mis ehitati ajavahemikus 1821-1825, vajas juba ammu põhjalikku remonti. Ka hoone fassaadil olid suured praod ja esinejad kaebasid olematu õhu üle kulisside taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles