Mikko: sotsid muudavad Euroopat

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Euroopa Parlamendi liige Marianne Mikko tervitas äsja vastuvõetud Euroopa sotsiaaldemokraatide manifesti «Inimene ennekõige: uus suund Euroopale» järgmise aasta europarlamendi valimisteks.

Euroopa sotsiaaldemokraatide naisorganisatsiooni PES Women juhatusse kuuluv Mikko osaleb Euroopa sotsialdemokraatide aastakoosolekul Madridis, vahendas ta pressiesindaja.

Marianne Mikko sõnul käsitleb hetk tagasi kõigi osalenud parteijuhtide poolt vastu
võetud Euroopa sotside PES-manifest soolise võrdõiguslikkuse küsimust.

«Pöörame teravalt tähelepanu asjaolule, et naised teenivad sama töö eest keskmiselt 15 protsenti vähem kui mehed,» toonitas Mikko.

«See tähendab, et tööjõuturule sisenemine on naiste jaoks keerukam ning oht tööd kaotada suurem,» sõnas Mikko.

«Manifest toob välja erinevad lahendused meeste ja naiste võrdõiguslikkuse
edendamiseks,» rääkis Mikko.

«Näiteks teeme ettepaneku parandada vanemapuhkust puudutavat seadusandlust andmaks meestele enam võimalusi jääda lapsega koju. Samuti seisame palgataseme ühtlustamise eest ning toetame aktiivselt naisettevõtjaid ning teadlasi, et nende väljavaateid tööturul laiendada,» tutvustas Marianne Mikko Euroopa sotsiaaldemokraatide plaane.

Järgmisel aastal valitakse uus Euroopa Parlament ning ametisse nimetatakse uus
Euroopa Komisjon.

«Sotsiaaldemokraadid töötavad selle nimel, et nii Euroopa Parlamendis kui ka Euroopa Komisjonis oleksid mehed ja naised esindatud võrdselt,» rõhutas Marianne Mikko.

«Olen veendunud, et õiglane demokraatia tähendab kõigi eurooplaste, nii naiste kui meeste esindatust,» ütles Mikko.

Marianne Mikko hinnangul tähendab täna vastu võetud manifest, et sotsiaaldemokraadid üle terve Euroopa lähevad valimistele vastu ühtse ning tugeva jõuna.

«Euroopa ees on tõsised väljakutsed – majanduslangus, kasvav tööpuudus, kahanev ostujõud, kallinev toit ja kütus ning kliimamuutus,» oli Mikko otsekohene.

«Sotside visioon räägib selgelt kodanike Euroopast, kus liikmesriigid ning institutsioonid töötavad käsikäes inimeste, mitte turumajanduse heaolu nimel,»  avaldas Mikko arvamust.

«Me tahame tugevat, progressiivset Euroopat. Manifest jutustab, millised on sotside sammud astumaks vastu meie ees seisvatele väljakutsetele,» märkis Marianne Mikko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles