Leht: prokurör loobub süüdistustest Strauss-Kahni vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manhattani ringkonnaprokurör Cyrus Vance maikuus New Yorgis.
Manhattani ringkonnaprokurör Cyrus Vance maikuus New Yorgis. Foto: SCANPIX

Seksuaalses kallaletungis süüdistatava Dominique Strauss-Kahni kohtuasja menetlev prokurör palub kohtunikul kõik IMFi endise juhi vastu esitatud süüdistused tagasi võtta, teatas täna tabloid New York Post.

Ajaleht kirjutas viitega informeeritud allikatele, et Manhattani ringkonnaprokurör Cyrus Vance esitab ülehomsel istungil kohtunikule avalduse võtta tagasi kõik prantslase vastu mais esitatud süüdistused. Üldjuhul kiidavad kohtunikud säärased palved ka heaks, vahendas AFP.

Kui nii juhtub, saaks Dominique Strauss-Kahn Prantsusmaale naasta kohe.

Lehe sõnul jõudis prokurör järeldusele, et IMFi tollase tegevdirektori vastu esitatud süüdistust, nagu oleks ta 14. mail New Yorgis üritanud vägistada hotellikoristajat, ei ole võimalik kohtus tõestada kahtlusele ruumi jätmata.

Vance peaks Posti väitel oma avalduses esitama ka kõik senise juurdluse tulemused, sealhulgas seni avaldamata detailid, mis seavad väidetava ohvri Nafissatou Diallo usaldusväärsuse kahtluse alla.

Naise advokaat Kenneth Thompson tunnistas eile New York Timesile, et ka tema eeldab, et prokurör loobub süüdistustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles