Rahvuslased tahavad Moskvas taas «Vene marssi» korraldada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. novembril Moskvas toimunud «Vene marsist» osavõtnu
4. novembril Moskvas toimunud «Vene marsist» osavõtnu Foto: Shemetov Maxim/ITAR-TASS

Vene marurahvuslike organisatsioonide juhid esitasid Moskva linnavalitsusele taotluse 12. detsembril «Vene marssi» läbiviimiseks.


«Esitasime esmaspäeva hommikul ametliku taotluse Moskva kesklinnas rongkäigu ja miitingu läbiviimiseks,» ütles Interfaxi vahendusel Slaavi Liidu liider Dmitri Demuškin.

Tema sõnul võiksid meeleavaldajad koguneda Puškinskaja metroojaama juurde ning liikuda siis Tverskaja tänavat pidi Karl Marxi mälestusmärgi juurde, kus peetaks miiting.

Aktsiooni hüüdlaused oleksid Demuškini sõnul järgmised: «Täitke oma põhiseadust», «Nõuame sõnavabadust», «Venemaa peremehed ei ole mitte ametnikud, vaid kodanikud».

Kõrvuti Slaavi Liiduga on aktsiooni eestvedajaks Illegaalse Migratsiooni Vastane Liikumine.

Natsiorganisatsioonid üritasid «Vene marssi» korraldada ka 4. novembril, rahvaühtsuse päeval, kuid miilitsa eriüksused lõid nende plaanid segi ning arestikambritesse sattus sadu marurahvuslasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles