Seksiskandaal ohustab Austraalia valitsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia poliitik Craig Thomson.
Austraalia poliitik Craig Thomson. Foto: Wikimedia

Austraalia politsei teatas täna, et uurivad süüdistusi, et valitsusparteisse kuuluv parlamendisaadik kasutas endise tööandja krediitkaarti prostituutide eest tasumiseks.

Skandaal võib seada ohtu Tööpartei ülinapi enamuse parlamendis ja teha lõpu nende valitsusajale, vahendas AFP.

Süüdistuse kohaselt tasus nüüdne parlamendisaadik Craig Thomson 2003. ja 2005. aastal prostituutide eest Austraalia tervishoiutöötajate ühingu krediitkaardiga. Thomson oli tollal ametiühingu riiklik sekretär.

Tööparteisse kuuluv poliitik eitab süüdistusi, mis jõudsid kohalike ajalehtede kaudu avalikkuse ette kahe aasta eest. Thomsoni väitel kasutas üks sõber tollal tema krediitkaarti ja mobiiltelefoni ning võltsis tema allkirja.

Skandaali tõttu vallandunud meediakära tõttu pani ta aga täna maha parlamendi alamkoja majanduskomisjoni esimehe koha, öeldes, et praegune olukord ei võimalda tal normaalselt tööd jätkata.

Kui politsei tuvastab Thomsoni käitumises seadusrikkumise ja kohus ta süüdi mõistab, peab Thomson tagasi astuma. See tähendaks ka Tööpartei jaoks võimult lahkumist, sest peaminister Julia Gillardi juhitud erakonnal on parlamendis praegu napimast napim – vaid ühekohaline enamus. Thomsoni koha täitmiseks korraldatava erivalimise võidaksid tõenäoliselt konservatiivid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles