Tripoli luksushotell muutus välisajakirjanikele «vanglaks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tripoli luksushotell on muutunud välisajakirjanikele «vanglaks»
Tripoli luksushotell on muutunud välisajakirjanikele «vanglaks» Foto: SCANPIX

Liibüa pealinnas Tripolis asuv Rixos on selle linna parim hotell, mille klientideks on viimastel kuudel põhiliselt olnud Liibüa sündmusi kajastanud välisajakirjanikud. Möödunud nädala laupäeval ja pühapäeval, kui Liibüa mässulised Tripolisse sisenesid, muutus see hotell ajakirjanike jaoks aga nagu «vanglaks».

Rixos asub Muammar Gaddafi vägede poolt kontrollitaval alal. Valitsusvägede sõdurid ei luba ajakirjanikke hotellist välja, kirjutab Helsingin Sanomat. Kui nad ka pääseksid, satuksid nad keset lahingutegevust.

Hotellis on «vangis» umbes 40 välismaa ajakirjanikku. Nad kannavad kuuliveste ning kaitsekiivreid. Hotellis ei ole elektrit, valgustamiseks kasutatakse küünlaid.

Juhuslike kuulide kartuses hoitakse akendest eemale.

«Rixoses on pime ja vaikne, väljast kostub tulistamist. Sisenesime hotelli toidulattu ja saime palju juustu,» edastas CNNi korrespondent Matthew Chance.

Chance`i kinnitusel on toit ja jook hotellis hakanud otsa lõppema.

Paljud ajakirjanikud on oma turvalisuse pärast mures. Nad kardavad pantvangiks jäämist, kui Gaddafi vägede kontrolli all olevat hotelli ründavad mässajad. Samuti võib hotelli piiramine väga pikalt kesta.

Ajakirjanikud on hakanud otsima viise, kuidas hotellist välja pääseda.

«Sadamasse ei vii ühtegi teed, seal ei ole ka laevu, millega saaks minema sõita,» teatas BBC korrespondent Matthew Price.

Rixose hotellis olevad ajakirjanikud ei ole viimastel päevadel saanud edastada informatsiooni, mis Tripolis tegelikult toimub.

Mässajate sõnul on nad välisajakirjanikke näinud pealinna tänavatel toimuvat edastamas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles