Mässulised peavad Tripoli täielikuks vallutamiseks taktikat muutma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Muammar Gaddafi on Tripolist lahkunud ja tema väed kontrollivad veel vaid pisikest osa linnast. Linna täielik vallutamine mässuliste poolt on vaid aja küsimus, kuid eeldab taktika muutmist.   

Gaddafi pidi suure tõenäosusega asuma Sirte linnas, mis kõigi eelduste kohaselt ei asu võitlusesse mässuliste vägedega, vaid annab alla verevalamiseta, vahendab Euronews.

Tripolis pidi veel kuulda olema püssilaske ja plahvatusi, kuid suurem sõjategevus on lõppenud. Muret valmistab aga asjaolu, et mässulistel puudub ülevalt alla toimiv käsuliin. Nende tegevus ei ole koordineeritud ja neid linnaosi, mida Gaddafi väed endiselt kontrollivad, on keeruline vallutada ilma taktikata, on analüütikud hinnanud.

Mässulise tegevuses on kiiremas korras vaja keskset juhtimist rakendada või muidu võivad Gaddafi väed uut pealerünnakut plaanida ja selles ka edukad olla, on analüütikud seisukohal.

Gaddafi sõjaväe koosseisu pidi kuuluma ka eliitvägi, mis teeb tihedat koostööd salateenistusega ja pole seniajani end võitluse käigus avaldanud. Erinevad allikad väidavad, et eliitvägi pidi tegema ettevalmistusi uueks pealerünnakuks mässuliste vastu.

Praeguseks on rahvusvahelisel tasandil aga tõstatunud peamiseks küsimuseks Liibüa ja Tripoli tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles