Liibüa rahvuslik üleminekunõukogu palub abi 2,5 miljardi USA dollari ulatuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Liibüa rahvuslik üleminekunõukogu on esitanud rahvusvahelisele kogukonnale palve, milles soovib augusti lõpuks saada 2,5 miljardi USA dollari ulatuses rahalist abi. Nõukogu peaminister Mahmoud Jibril ütles eile, et abi oleks vaja riigi ülesehitustöödeks.

Täna toimus kohtumine nõukogu liikmete ja USA, Prantsusmaa, Itaalia, Suurbritannia ning Katari esindajate vahel, eesmärgiga arutada esmaabi andmist, vahendab Reuters.

Jibril avaldas lootust, et rahalist abi suudetakse Liibüa uuele esinduskogule anda enne kuu lõppu, mil lõpeb ka ramadaan ja riigil on vaja palkasid välja maksta ning haiglaid töös hoida.

Samas kõnes avaldas Jibril lootust, et Liibüa külmutatud riigireservid välisriikide pankades vabastatakse peatselt. Ta nimetas tööd selles suunas üleminekunõukogu kõige prioriteetsemaks ülesandeks. Hinnanguliselt on Liibüa vahendeid külmutatud 160-170 miljardi dollari väärtuses.

Samuti lubas ajutiselt peaministri kohuseid täitev Jibril, et riigis tulevad peatselt seaduslikud valimised ning nõukogu hakkab nende korraldamisega peatselt tööle. Täpset ajalist määratlust täna ta veel välja ei käinud. Esmajärjekorras on aga plaanis tegeleda konstitutsiooni väljatöötamise kallal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles