Istanbuli haigla salgas maha Süüria teismeliste rasedused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenike perekond.
Süüria põgenike perekond. Foto: BULENT KILIC / AFP / Scanpix

Türgi võimud on avanud juurdluse Süüria alaealiste põgenike raseduste osas pärast seda, kui selgus, et üks Istanbuli haigla pole riigile teada andnud kümnetest  lapseootel teismelistest. Sellega on rikutud Türgi seadust.

Istanbuli Bağcılari haiglast on vastutusele võetud 59 arsti, sealhulgas peakirurg. 

Süüdistuse kohaselt ei esitanud haiglatöötajad 2017. aasta jooksul vähemalt 348 lapseootel alaealise andmeid, kellest enamus olid Süüria päritolu.

Tervishoiuasutustele kohalduva seadustiku järgi peab prokuratuur või politsei olema teavitatud kõikidest teismeliste rasedustest. Nooremate kui 15-aastaste rasedused klassifitseeritakse automaatselt seksuaalseks väärkohtlemiseks. 

See on juba teine samalaadne skandaal Istanbuli haiglas sellel aastal. Jaanuaris avaldati, et Kanuni Sultan Suleimani haigla ei olnud eelmisel aastal teavitanud võime umbes 115 teismelise rasedustest, kellest 39 olid süürlannad. 

Statistikainstituudi andmetel sünnitas 2016. aastal Türgis 19 396 15.-17. aasta vanust neiut ning 234 nendest nooremat tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles