Politkovskaja väidetav mõrvar soovib kohtusse tulla

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politkovskaja mõrvaprotsessi üks advokaatidest Murad Musajev ajakirjanikega vestlemas.
Politkovskaja mõrvaprotsessi üks advokaatidest Murad Musajev ajakirjanikega vestlemas. Foto: AFP / Scanpix

Vene prokuratuuri väitel kahe aasta eest tuntud ajakirjaniku Anna Politkovskaja mahalaskjaks olnud tšetšeen on valmis end võimudele üle andma, kuid vajab advokaadi sõnul tagatist, et ta saab õiglase protsessi.

 

Rustam Mahmudov on endiselt miilitsa eest jooksus, ehkki kaks tema venda toodi juba Moskva ringkonna sõjaväekohtu ette süüdistatuna mõrvas osalemises. Rustami peetakse aga kodutrepikojas tapetud naisajakirjaniku tulistajaks, vahendas Reuters.

«Ta tahab end üles anda, kuid vajab mõningaid julgeolekugarantiisid,» teatas täna advokaat Murat Musajev, kes kaitseb Mahmudoveid kohtus. Musajevi sõnul esitas tagaotsitav sellise palve uurijatele juba mitu kuud tagasi.

Rustami vennad tõrjuvad kohtus süüdistusi ning ka nende vanemad ei usu oma poegade süüd. Politkovskaja mõrvaga seoses on praegu kohtu all ka üks tšetšeeni päritolu endine miilitsatöötaja ning ka üks endine FSB julgeolekuteenistuse agent.

Politkovskaja pere ja töökaaslased on kritiseerinud võime selle pärast, et kaks aastat pärast veretöö toimepanemist pole endiselt suudetud leida tapjat ega ka mõrva tellijat. Peaprokurör kinnitas aga eile, et tema meeskond on lähenemas mõlemale kahtlusalusele, keda arvatakse olevat põgenenud välismaale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles