Kossatšov: NATO-l on muidki muresid kui Ukraina ja Gruusia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Kossatšov.
Konstantin Kossatšov. Foto: Peeter Langovits.

Vene riigiduuma väliskomitee juhi hinnangul on NATO riikide välisministritel muudki arutada kui Ukraina ja Gruusia alliansi liikmeks võtmist.

«Arvan, et Ukraina ja Gruusia NATO-sse vastuvõtmise perspektiivid ei ole täna peamine teema, sest NATO-l on hulgaliselt muidki muresid. Näiteks olukord Afanistanis, Kongos, Iraagis, Darfuris ja nii edasi,» ütles duuma väliskomitee juht Konstantin Kossatšov teisipäeval ajakirjanikele, vahendas Interfax.

Tema hinnangul loobub NATO Ukrainale ja Gruusiale liikmesuse tegevuskava andmise mõttest, kuna paljud NATO poliitikud «ei taha seda koormat enda kanda võtta».

«Arvan, et enamikule NATO liikmesriikidest ei ole kumbagi neist riikidest lähemal ajal allianssi tarvis,» ütles Kossatšov, rõhutades, et selle teadvustamine toimus augustis Lõuna-Osseetias toimunud sündmuste mõjul.

Duumakomitee esimehe väitel oli Ukraina ja Gruusia «NATOsse kiskumine USA geopoliitiline projekt».

«Ameeriklaste liin on juba sattunud NATO sees piisavasse isolatsiooni. NATOs nähakse, et kumbki riik pole liitumiseks ega liikmesuse tegevuskavaks kaugeltki valmis,» väitis Vene poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles