Bakradze: Gruusia liitub NATOga nii või teisiti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia parlamendi esimees David Bakradze.
Gruusia parlamendi esimees David Bakradze. Foto: Wikipedia.org

Gruusia parlamendi esimees David Bakradze peab riigile vastuvõetavaks ükskõik missugust NATO pakutavat lõimumisvarianti.

«Gruusia integreerumine NATOsse võib toimuda kahel viisil,» ütles spiiker teisipäeval ajakirjanikele, vahendas Interfax.

Üks variant, mida pakuvad Ameerika Ühendriigid ja Suurbritannia, näeb ette Gruusia liitumist alliansiga ilma liikmesuse tegevuskavata. Saksamaa plaan eeldab aga liikmesuse tegevuskava läbimist.

«Enamus meie liitlasi toetavad brittide soovitatud liitumisvarianti,» väitis Bakradze.

Seejuures rõhutas ta, et «peamine pole mitte see, missugust mehhanismi NATO liikmeks saamiseks kasutatakse, vaid see, et isegi skeptiliselt meelestatud riigid usuvad Gruusia kindlat saamist NATO liikmeks».

NATO pressiesindaja James Apparthurai ütles teisipäeval Brüsselis telekanalile Imedi, et «seda, milline saab olema välisministrite otsus, on veel vara äelda, kuid oluline on see, et NATO jääb kindlaks Bukaresti tippkohtumisel tehtud otsusele hoida alliansi ukse Gruusiale lahti.»

NATO riikide välisministrid arutasid teisipäeval Brüsselis Gruusia ja Ukraina allianssi lõimumise perspektiive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles