Kuus Läti kalurit jäi Läänemerel kadunuks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Eile õhtul Läänemerel uppunud kalalaeva Beverina kuueliikmeline meeskond on endiselt kadunud.


Kohalike võimude teatel on Liepaja sadama lähistel uppunud laevaõnnetuse asjaolud siiani ebaselged. Seniste andmete kohaselt sai päästekeskus eile õhtul teate, et kalalaeva Bevina peamootor on seiskunud. Piirivalve võttis ühendust laeva meeskonnaga, kelle sõnul õnnestus olukord lisaabita kontrolli alla saada, vahendas LETA.

Sellele vaatamata saadeti sündmuspaigale lähedalasuv kalalaev, mis asus Bevinat sadamasse pukseerima. Kalalaevadele saadeti appi ka mereväe alus Virsaitis.

Tõusnud tuule ja tugeva lainetuse tõttu kadus side Bevina meeskonnaga, kuid asja selgitama läinud avastasid eest üleujutatud tühja laeva. Kummuli vajunud laev vajus seejärel kiiresti põhja.  

Sündmuspaigal alustati koheselt päästeoperatsiooni, kuid kalamehi pole siiani õnnestunud leida. Otsingutel on abiks ka Rootsi piirivalve päästekopter.

Läti võimude teatel on lootus kalureid elusatena leida peaaegu kadunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles