USA idarannikul evakueeritakse orkaani eest üle 2 miljoni inimese

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Manhattanil enne orkaan Irene'i kohalejõudmist.
Inimesed Manhattanil enne orkaan Irene'i kohalejõudmist. Foto: SCANPIX

USA idarannikul Põhja-Carolinast Massachusettsini kavatsetakse maabunud orkaani Irene teelt evakueerida vähemalt 2,3 miljonit inimest.

Kogu USA idarannik valmistub eesseisvaks tormiks, hoiatused, et ees on ootamas erakordselt halvad ilmastikuolud, on kõikjal, alates tele- ja raadiosaadetest kuni kiirteedeni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui Bostonis hingatakse kergendatult, sest seniste arvutiprojektsioonide põhjal läheb tormikese linnast mööda, siis  neljatunnise autosõidu kaugusel jääv New York jääb praguste ennustuste põhjal otse Ireeni teele, New Yorgis oli veel eile ilus päikeseline suvepäev, kuid see on vaikus enne tormi, hoiatas linnapea Michael Bloomberg.

New Yorgis peavad täna pärastlõunaks olema evakueerunud kõik linna madalamates piirkondadades elavad iniemsed, sest torm võib seal põhjustada suuri üleujutusi, kokku anti käsk kohustuslikuks evakueerimiseks 370 000-le linlasele, see on linna ajaloos esmakordne, keskpäeva paiku hakati sulgema linna ühistransporti, mis tormi ajaks täielikult peatub - samuti esmakordselt linna ajaloos.

Homme on suletud kõik New Yorgi lennujaamad, Irene peaks New Yorki jõudma laupäeva öösel, Eesti aja järgi homme varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles