Araabia Liiga nõuab verevalamise lõpetamist Süürias

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araabia Riikide Liiga istung Kairos 27. augustil.
Araabia Riikide Liiga istung Kairos 27. augustil. Foto: SCANPIX

Araabia Liiga nõuab Süürialt kuid kestnud verevalamiste lõpetamist, ühenduse peasekretär Nabil al-Arabi on visiidil  Süürias ja püüab seal otsida kriisile lahendusi.

Araabia riikide välisministrid istusid koos Kairos, kus tegid ühisavalduse, vahendas BBC. Nad nõudsid vägivalla lõpetamist ja reformide alustamist.

ÜRO andmetel on märtsis alanud ja eelkõige president Bashar al-Assadi vastu suunatud rahutustelaines hukkunud enam kui 2000 inimest.

BBC väitel on Araabia Liiga tugevdanud Damaskusele avaldatavat survet, kuid pole riiki ühendusest kõrvaldanud, nagu tehti varem Liibüaga.

Ministrite ühisavalduses tehtigi ühenduse peasekretärile Nabil al-Arabi ettepanek sõita koheselt Süüriasse ja otsida Süüria juhtkonnaga kriisile lahendusi.

Araabia Liiga ministrid kutsusid üles «austama Süüria rahva õigust elada turvaliselt ja … nende seadusjärgset õigust poliitilisteks ja sotsiaalseteks reformideks».

Araabia Liiga hinnangul on Süüria stabiilsus otsustava tähtsusega kogu regioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles