Video: New Yorgi linnapea soovitab kõigil majades püsida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy

Õues olemine pole turvaline, rääkis New Yorgi linnapea Michael Bloomberg ööl vastu tänast toimunud pressikonverentsil.

Tema sõnul on kena öelda, et käisin tormi ajal väljas, kuid praegu on parem, kui inimesed jääksid majja ja vaataksid aknast õue.

Ajal, mil mõned peavad New York Cityst lahkumiseks antud tungivat soovitust ülepingutatuks, oli näiteks Times Square öösel tühi, kuna paljud olid võtnud kuulda soovitust lahkuda Manhattanilt.

Irene, mis on nõrgenenud esimese kategooria tormiks, tekitas purustusi Marylandis, kust ta pühkis üle eile. Seal murdusid puud ja kinnitamata jäänud paadid läksid omapäi triivima.

Põhja-Carolinas, kust Irene on juba lahkunud, hakkasid kohalikud elanikud juba tormi jälgi likvideerima. Mõne inimese arvates ei olnudki orkaan nii tõsine kui arvati. Seda kinnitas Reutersile ka Atlantic Beachis elav Max Weaver.

Alex Edwards jutustas Reutersile, et tal on Irene’iga väga eriline suhe. Ta tõusis üles öösel kell 3. Siis olid vaid mees ise, küünal ja tuul ning ta veetis koos Irene’iga kolm tundi. «See oli parim aeg,» kinnitas ta.

New Yorgi osariiki jõudis Irene täna varahommikul.
 

Tagasi üles