Türgi: oleme kaotanud Süüria vastu usalduse

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Istanbulis toimunud meeleavaldusel hoidsid protestijad kõrvuti juba kukutatud Liibüa endise juhi Muammar Gaddafi ja Süüria liidri Bashar al-Assadi pildiga plakateid.
Eile Istanbulis toimunud meeleavaldusel hoidsid protestijad kõrvuti juba kukutatud Liibüa endise juhi Muammar Gaddafi ja Süüria liidri Bashar al-Assadi pildiga plakateid. Foto: SCANPIX

Süüria meeleavaldajate vastu suunatud raevukad haarangud ja tsiviilisikute karm kohtlemine on laostamas riigi varasemalt häid suhteid naaberriigi Türgiga.

Türgi president Abdullah Gül sõnas eile antud intervjuus, et Türgi on kaotanud oma usalduse Bashar al-Assadi režiimi vastu, vahendab CNN. See avaldus on viimane tagasilöök juba põhjalikult kritiseeritud Süüria juhtkonnale.

Süüria isolatsioon aina kasvab ja maailma liidrid on korduvalt väljendanud oma hukkamõistu kuid kestnud verevalamiste suhtes.

Türgil on seni olnud al-Assadi režiimiga lähedased poliitilised ja majanduslikud suhted ning piirkonnas suur mõjujõud.

Kahe riigi omavahelised suhted jahenesid, kui Süüria hakkas meeleavaldusi veriselt maha suruma ja tuhanded vägivalla eest põgenevad süürlased suundusid Türki.

Süüria rahutustes on surma saanud üle 2000 tsiviilisiku ja julgeolekujõu liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles