Vene sõjalaev väisab endist USA mereväebaasi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene allveetõrje hävitaja Admiral Tšabanenko ühismanöövritel Kariibi merel.
Vene allveetõrje hävitaja Admiral Tšabanenko ühismanöövritel Kariibi merel. Foto: AFP / Scanpix

Kariibi merel manöövritel osalev Vene sõjalaev suundub pärast õppusi Panamasse, et külastada seal endist USA mereväebaasi, milles võib näha järjekordset väljakutset Washingtonile viimase lävepakul.

 

Vene mereväe pressiesindaja teatas täna, et allveetõrjealus Admiral Tšabanenko saabub reedel Rodmani mereväebaasi Balboa sadamas ning jääb sinna viieks päevaks, vahendas AFP.

USA mereväe käsutuses olnud Rodmani baas rajati Panama kanali läänepoolsesse otsa, Vaikse ookeani äärde, juba enne Teist maailmasõda, kuid anti kogu ülejäänud kanalitsooniga kohalikele võimudele üle eelmise aastatuhande lõppedes.

Murmanskis tavaliselt baseeruv Põhjalaevastiku hävitaja Admiral Tšabanenko kuulus sõjalaevade flotilli, mis osales eile lõppenud manöövritel Kariibi merel. Moskva teatel möödusid need edukalt.

Venezuela presidendi Hugo Cháveze ettepanekul korraldatud ühisõppustes nägid vaatlejad selget väljakutset USA mõjule Ladina-Ameerikas, ehkki Kreml seda kategooriliselt eitas. Venemaa kinnitusel harjutati õppustel võitlust terrorismi ja narkoveo vastu.

Moskva teatas sõjalaevade saatmisest läänepoolkerale vahetult pärast seda, kui USA alused olid sisenenud Mustale merele, et viia abi Venemaa sõjalise rünnaku alla jäänud Gruusiale.

VenRus-2008 nime kandnud manöövritel osales ka Vene raketiristleja Pjotr Veliki, mis juhtis flotilli kahe kuu pikkusel ringsõidul Atlandil ja Vahemerel, külastades muu hulgas Liibüat, Türgit ja Prantsusmaad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles